Balletkleding kopen?

www.balletkledingwinkel.com

Balletpakje Kopen Bij De Balletkledingwinkel

Balletpakjes vormen samen met balletschoenen en danspanty's bij De Balletkledingwinkel het basisassortiment. Kinderen kunnen kiezen uit het ruime aanbod van roze balletpakjes, maar ook voor een wit of zwart balletpak kun je hier terecht.


De meeste balletpakken worden gemaakt van katoen-lycra. Katoen zit erg prettig op de huid, want het is ademend en zacht. De katoenen stof wordt gecombineerd met minstens 15% lycra en maakt het materiaal perfect voor kinderballetpakjes. Hiernaast zie je vaak pakjes van glanslycra, ook wel gewoon lycra genoemd. Dit is een licht glimmende stof, waar zwempakjes ook vaak van gemaakt worden. Vroeger zag je glanslycra vaker, nu is katoen/lycra meer 'in'.


Er zijn balletpakjes waar een rokje aan vast is genaaid. Dit is erg handig omdat kleine kinderen hierdoor geen omkijken naar het balletrokje hebben; het zit altijd precies op zijn plaats en kan niet af vallen. Doorgaans kiezen zowel moeder als kind voor een roze balletpak. Er zijn al roze balletpakjes te verkrijgen voor kindertjes vanaf 2 jaar. Een echte balletoutfit is dus al te kopen als er naar peuterballet wordt gegaan.


De kinderballetpakjes zijn ook te verkrijgen zonder vastzittende balletrok. Ze hebben vaak dunne spaghettibandjes, brede hemdmodel bandjes of lange mouwen. Soms heeft het danspakje een rimpeltje van voren, wat een heel klassiek effect geeft. De balletpakjes zonder rokje zie je in het roze, maar ook veel in het zwart en soms in het wit. Oudere kinderen, zo vanaf een jaar of 8, gaan over naar de kleur zwart. Meestal wordt dit voorgeschreven door de balletschool. Uniformiteit in kleur van de balletpakjes is een gewoonte die veel dansscholen hanteren. Dit geeft een rustiger beeld in de les en geeft ook een signaal af dat er serieus in de dansles les wordt gegeven. In de lessen volgens het RAD systeem (Royal Academy of Dance) is een vastgesteld model balletpakje verplicht. Elke graad heeft zijn eigen kleur.


Volwassenen kiezen vrijwel altijd voor een zwart balletpakje. Professionele danseressen hebben een enkele keer voorkeur voor een andere kleur, maar dit komt niet zo heel veel voor. Het aanbod is door de weinige vraag beperkt. Er is bij De Balletkledingwinkel een keuze uit balletpakjes in basis modellen, zoals een spaghettiband balletpak of brede band pakje, maar ook balletpakken met korte of lange mouwen.


In de amateur balletlessen heeft een enkeling het balletfiguur van een prima ballerina. Dan kan het fijn zijn om te kiezen voor een bedekkend balletpak met mouwen. Het merk dat grotere maten aanbiedt is Papillon. De maten van soomige modellen gaan tot en met maat 44. Andere merken zoals Dancer Dancewear en Sansha gaan maximaal tot en met maat 42.


De meest populaire balletpakjes in De Balletkledingwinkel zijn de basisballetpakken; model Classic, Rondo en Odette. Allemaal met niet teveel poespas, maar toch tijdloos stijlvol. Balletpakjes van Papillon zijn er vooral in driekwart mouw en lange mouwen. En verder zijn er wisselende balletpakjes die er aparter uit zien van verschillende merken zoals Sansha, Dancer, Black Swan, en Papillon.